Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sniffany Felnőtt Meséi

COVID-19 - Jelzőkből sosem fogyunk ki

2020. október 17. - Sniffany

 Facebook Oldalam: https://www.facebook.com/Sniffany-Mes%C3%A9i-105659561295266

Előre leszögezném, nem erősítem sem a vírustagadók, sem pedig a rettegők táborát. Fél éve, amikor behozták a kijárási tilalmat és házi őrizetben tartottak minket, home officeban, rám is rám tört a szorongás, bár főleg az addigi életritmusom megborítása miatt. Úgy éreztem, kiveszik a gyeplőt a kezemből és bár nem féltem a vírustól, de a gazdasági következményektől és a munkahelyem elvesztésétől nyilván igen (egyébként jelenleg irodai munkát végzek).
Több mint fél éven át ismerősöm sem volt, akiről tudtam volna, hogy covides, most, a második hullám beütése után viszont sajnos több is akad.


Egy kolleganőm SMS-ben kapott üzenetet, hogy pozitív. Több napos gyengeség és láz után mentek ki tesztelni, szinte az agyáig feltolták a kenetvételhez szükséges orvosi fülpiszkálót az orrán keresztül, miután megkérdezték, milyen állapotban vannak a nyálkahártyái. A következő két hétre házi karantént kapott, a rendőrök naponta ellenőrzik, otthon tartózkodik-e, ki kell mennie a kertkapuig. Bizonyára járnak még jópáran ebben a cipőben jelenleg. Nem mondom, hogy nem létező vírussal van dolgunk, de kétség kívül nagy erejű fegyvert ad a hatalom kezébe (#fuckthesystem)... Mint egy stigma, hetvenöt évvel ezelőttről, mikor sárga csillaggal jelölték meg az embereket, ezzel döntve helyettük, mit szabad és mit nem. Vagy ötven éve Amerikában, ahol kommunistának bélyegeztek, védekezésre sem adva lehetőséget.

you-are-a-communist.jpg


Most meg 2020-ban ott tartunk, ha pozitív SMS-t kapsz, kihatással van a közeljövődre, a keresetedre, szociális életedre és arra, egyáltalán elhagyhatod-e a kibaszott lakást.

imfree.jpg


Azt hiszem, joggal teszem fel a kérdést: mennyi lehet a valóság alapja egy SMS-ben kapott üzenetnek, tényleg COVID-pozitív vagyok-e és mekkora a hibalehetőség? Akár emberi kéz nyomja meg a küldés gombot, akár automata üzenet generálódik, a hibalehetőséget százalékosan nem lehet kizárni.
Mi van, ha bizonyos szempontok alapján kapjuk a negatív vagy pozitív elbírálást? Sok cégnél például cut off van, nem lehet alkalmazottat felvenni, sokakat leépítettek, a meglévőktől pedig elvették a cafeteriát. Így könnyedén vagdalhatják tovább, az amúgy is megkurtított nettó havi béreket.
Azon sem lepődnék meg, ha politikai nézet, vagy akár gazdasági verseny és sport eredmények manipulálásának lehetősége alapján szűrnének. Nekem például fáj a fesztivál, a rendes buli hiánya, rohadtul nem érdekelnek a focimeccsek, de oda bezzeg mehetnék ezrek közé ezeregyedik szurkolónak, ott nem lennék kitéve a COVID veszélyeinek...


Nem vagyok focirajongó, de a neten sok cikk jelent meg Ronaldo-ról, aki váltig állítja, hogy minden óvintézkedést megtett és teljesen tünetmentes, mégis kizárták a játékból. Mi van, ha azért kapott pozitív teszteredményt, hogy a jövő héten esedékes BL fordulón semmiképpen ne tudjon részt venni? Ez a gondolat szürreálisnak tűnhet, de az eddigi tapasztalataim alapján, ezt az eshetőséget sem tudom teljesen kizárni.
Nézzünk bele a képzeletbeli konteó-kristálygömbbe és tegyük fel, hogy a jelenleg bajnokságban élen álló Formula 1-es pilótára, Hamiltonra ragasztják rá a pozitív cédulát (#covid #yolo). Máris kiegyenlítettebb szezonális küzdelmet láthatnánk, mialatt ő teljesen tünetmentesen üldögélne otthon, legfeljebb PlayStationön szórakoztatva az E-sport rajongókat. :) Mint tudjuk, a Formula 1 egyébként sem valódi sport, hanem száguldó cirkusz, lassított és kinagyított logókkal meg reklámtáblákkal.

trump_masolata.jpg

Trump papa egyébként is végig COVID-tagadó volt, de aztán az USA-ban durván jöttek a pozitív eredmények. Sokan röhöghettek a markukba, hogy a vírus-tagadó elnök elkapta a betegséget, de mi van ha a kampánystáb egyik tagjának alantasan zseniális, titkos ötlete volt az egész? Amióta Trump kijött a kórházból, nagyon nagyra van magával és azt hirdeti, ő immunis a vírusra.


Ennyit mára a konteó elméletekről, mindenki maradjon egészségesebb, mint volt... :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sniffany.blog.hu/api/trackback/id/tr3216243322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása